Ontsteking huid

Een ontstoken huid, lijkt erg veel op eczeem

Eczeem is een schilfering van de huid, soms roodachtig, soms een beetje vochtig ook! Wanneer de huid vochtig is, dan is het van belang om ermee op te passen, want dan is een ontsteking huid mogelijk.

Psoriasis

Psoriasis is een huidziekte, waarbij de huid regelmatig ontstoken is. Het kan over het gehele lichaam voorkomen. Het is een auto-immuun ziekte, die ervoor zorgt, dat gezonde lichaamseigen stoffen, het eigen lichaam aanvallen. In dit geval dus de huid. Daarbij ontstaan er hier en daar plekken, die meestal rood zijn, maar die ook ontstoken raken en waaruit pus kan komen.

Ontsteking huid

Een ontsteking huid is heel vervelend

Maar niet besmettelijk, ook al zou je er bang voor kunnen zijn, omdat het er niet altijd smakelijk uitziet. Toch is het van belang dat de huid wordt behandeld, meestal met een corticostero├»denzalf. Hygi├źne is ook van groot belang, maar hard poetsen op de aangedane plaatsen is niet de juiste manier. Juist door de huid met zorg te behandelen, zal de ontsteking huid sneller verminderen. Ook het gebruiken van de juiste, natuurlijke huidproducten kan zeker helpen!